Goudsbloem, de bezielde krachtpatser.

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 18:23

Goudsbloem – De bezielde krachtpatser

 

Deze week mocht ik bij een vriend in de tuin prachtige goudsbloemen oogsten.

Wat een vrolijke bloemen zijn dit toch, ze ogen zonnig en bijna kinderlijk onschuldig maar stralen het zonlicht direct terug naar de zon zelf.

 

Ik pluk de bloemen, het liefst de oranje met een oranje of donker hartje, ze zijn bij diep oranjerood aan de onderkant en plakken mijn vingers bijna van de harsachtige olie aan elkaar.

Als ik ze pluk voelt het vrij en blij, alle bloemen zijn vervuld met een hoge trilling. Een frequentie die de plant uitzendt om insecten aan te trekken en zijn voortbestaan te verzekeren. Dat voortgaan geeft hoop en heeft op veel mensen en dieren een positief effect.

 

De goudsbloem werkt helend op de huid dat weten de meeste mensen onder ons wel. Het is een bloem die als basis dient voor de beste wondzalven, hij ontsmet verzacht en maakt heel. Beweegt de wondranden weer snel naar elkaar toe, alsof het ongelukje nooit gebeurd is.

 

 

Maar bij ongelofelijke stralende schoonheid, wondheling en huidverzorging houdt deze bloem niet op.

 

Het viel me pas echt op hoe sterk dat deze plant was toen er een paar bloemen in mijn tuin nog bloeide en de eerste sneeuw viel. De dappere goudsbloemen gingen niet gebukt onder een paar cm sneeuw, nee hoor, hij bleef fier en recht overeind alsof hij de sneeuw naar de hemel wilde terug koppen. Ik vond het indrukwekkend.

 

Ook als je ze plukt vallen ze niet gelijk uit elkaar en zelfs bij het drogen behouden ze veel van hun kleur. Ook hier spreekt weer pure kracht uit.

Hij prikt niet maar is zacht bij gebruik, zelfs op tere delen.

 

 In de oude volksverhalen werd verteld, dat als je met je geliefde samen een goudsbloem eet. Dat deze liefde dan voor eeuwig blijft bestaan.

Ik kan me zo goed voorstellen waarom deze mooie bloem een vertegenwoordiger van de liefde wordt genoemd.

 

 

Met zijn oranje kleur werkt hij diep in de buik door, daar in het gebied waar je vlinders kan voelen van verliefdheid. Daar waar het huis is van de laagste Dan Tien volgens de Tai Chi een belangrijke bron van levenskracht.

Daar waar ons onderbuikgevoel huist, je instinct leeft en je vertelt of dit goed voor je is of niet, daar waar intimiteit en seksualiteit geconcentreerd kan worden en basis vormt van de enorme creatie kracht van mens en dier.

 

De mooi gouden bloem wordt natuurlijk omhuld met een groene basis.

Deze groene omhelzing zorgt ervoor dat deze hoge energie in goede banen wordt geleid, met voldoende aarde contact.

 

Ik pluk natuurlijk niet alle bloemen, ik kies uit op gevoel, om later mee te werken in de lessen en workshops.

Ik maak er olie van met olijfolie, zalf met kokosvet, droog de bloemen voor voetenbadjes en om thee van te maken.

 

Ik zorg dat ik hem altijd in huis heb, gewoon omdat hij bij me hoort.

Hij heeft me vooral geleerd hoe sterk een bloem kan zijn.

Hij heeft me geleerd dat bloemen een duidelijk karakter hebben.

 

 

Alle bloemen zijn levend, alle bloemen zijn hormonaal stromend, alle bloemen zijn bezield en hebben een hoge frequentie maar deze subtiele gouden vriend is toch echt een van de meest geliefde, een topper onder de geneeskrachtige kruiden en ik snap het zo goed.

  

Alleen al als je ernaar kijkt heeft het al een herstellend effect, het diepe effect op jouw  innerlijke stralende natuur.

Als je hem bedankt en met respect verwerkt neem je de energie in je hele lichaam op,

ook met een voeten badje een gezichtszalfje en met een thee.

 

Verder doe ik de bloemblaadjes in de salade,

Zet zonnethee met een paar verse of gedroogde goudbloemen in een glazen fles met koud water en laat hem in de zon trekken, drink het koud of warm. Er zit niet veel smaak aan maar het subtiele effect is prettig. Zeker op een zonnige dag.

 

Ook je huisdieren geven de voorkeur aan het gebruik van goudsbloem voor andere wondmiddelen bij extern gebruik. Ook zij houden van de zachtheid en effectiviteit.

Honden en katten andere huisdieren en vee willen hem graag, zeker bij oppervlakkige schaafwonden komt hij het beste tot zijn recht.

 

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden in het gebruik van de goudsbloem.

Gebruik je hem niet te veel inwendig werkt de ontsmettende werking wat te veel in op de goede bacteriën in de darmen. Dus niet het hele jaar door alleen maar goudbloem. Een beetje afwisseling is gezond.

 

Ook is het belangrijk diepe wonden niet te snel dicht te smeren met goudsbloem het vuil moet er eerst uit dus goed spoelen bv met water en even openlaten tot het in de diepte rustig is en dan pas smeren met onze goudsbloem. Want deze maakt de wond direct dicht opgeruimd of niet. Sluit een wond te snel zeker bij een kat of konijn kan er een abces ontstaan en dat willen we natuurlijk niet.

 

Zoals elke natuurlijke kracht is het aan ons om ermee om te leren gaan. De kracht van deze bezielde krachtpatser laat zich niet temmen. We kunnen ervan leren door ervaringen op te doen, te ruiken voelen proeven en smeren. Zo leren we wat het beste voor jou en je dieren werkt.

 

Omhul je met de gouden gloed, verwen jezelf, verzorg en geniet.

De goudsbloem bestaat niet voor niets en houd ervan als hij gezien wordt in zijn volle vermogen. Als zijn hulp in dankbaarheid en met plezier wordt aangenomen.

 

Dus ga ervoor, straal eerst naar binnen dan naar buiten.

Gewoon omdat de natuur, en zeker de goudsbloem, ons uitnodigt om juist dit te doen.

 

Liefs Monique