Zeewier en zaden crackers, een powerful combi

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 18:44

We zoeken vaak naar voeding die ons diep voed, sommigen slikken mineralen en voedingssupplementen.

Ik deed dat vroeger ook. Nu heb ik geen honger meer naar pillen.

Omdat ik merk dat  goede voeding en een goede spijsvertering ook voldoende kunnen zijn.

 

Japans eten vind ik inspirerend, zeker op de plaatsen waar mensen het liefst uit hun eigen groentetuin eten,

de mensen worden oud met hoge levenskwaliteit.

Zeewier in verschillende vormen maakt ook deel uit van hun dieet.

 

We kennen natuurlijk allemaal de heerlijke sushi, vaak een nori velletje met lekkers.

Zelf ben ik fan van zeewier, ik vind het lekker, eet het soms norivellen ipv chips en voel me er fit en energiek bij.

Spirulina en chlorella in mijn smoothie

Blaaswier en kelp in mijn noodle soup,

 

Deze week bedacht ik me, ik ben die smoothie ff beu, dus waarom niet wat anders proberen.

Ik zie in de winkel van die dure crackers voorbij komen met zeewier en biet bv

waar je voor een paar crackertjes mijn 5 euro betaald.

Hmmm daar heb ik geen zin in.

 

In zeewier zitten heel veel mineralen en sporenelementen en in veel soorten ook jodium.

Dat is fijn voor mensen met een schildklier die eerder traag dan snel is.

De mineralen helpen onze organen goed te functioneren.

De groene wieren bv kelp helpen met reinigen, de bruine wieren bv blaaswier bouwen mee op

en de rode wieren bv Nori zorgen voor aardestevigheid in de bloedvaten.

De rode wieren moet je dus ook niet te veel eten. De groene en bruine kunnen vrijwel dagelijks.

 

Ik eet vrijwel dagelijks crackers, liefst met een lekkere groente spread.

Dus waarom niet zelf zeewier in de crackers doen , want ook al eet ik veel biologisch en biodynamische voeding,

beetje brede aanvulling van sporenelementen kan geen kwaad.

Als ik dat nu eens combineer met wat vetzuren dan heb ik het in de basis goed verzorgt lijkt me.

 

Ik besluit een supercracker te maken met biodynamisch roggemeel ( met lekker veel ijzer)

verder veel zaden en een beetje van alle soorten zeewier, rood groen en bruin..

Omdat ik de crackers bak gaan er wel wat vetten en mineralen verloren, maar er blijft nog genoeg over.

met de zaden en zeewier combi zorg je dat je oervoeding in je lijf krijgt. 

De mineralen voeden en verzorgen je hele lijf

en de vetzuren helpen met zenuwstelsel en hormoonstelsel je lichaamsritme en dus je balans te begeleiden.

 

ongeveer recept ; )

 

(pin me er niet op vast want ik weeg zelden iets precies af en

doe het meestal op gevoel en dat komt goed.

Ik hoop dat dat bij jullie ook zo werkt, hihihi)

 

150 gram biologisch dynamisch, rogge meel (of boekweit of spelt)

250 gram gemixte bio zaden- bv chia zaad, lijnzaad, pompoenpit, hennepzaad.

170 ml lauw water ( niet te nat, consistentie een beetje krijgen als op de foto met groen en rauw spul op de bakplaat)

60 ml bio olijfolie

een of twee theelepels spirulina

een theelepel blaaswier

een theelepel kelp ( reuzenkelp is niet hetzelfde als blaaswier al word het wel vaak verward)

2 nori velletjes

1/2 theelepel baking soda

 

Goed mixen, verspreiden op de bakplaat

eerst 20 minuten bakken, dan in crackersize plakjes verdelen.

voorextra krokant kun je er dan nog wat olijfolie over sprenkelen.

Dan nog 20 -25 minute bakken tot lekker bruin.

 

op het laatst doe ik er nog wat zout over ( meestal Himalaya meer zeezout past natuurlijk ook prima)

 

Ik vond ze goddelijk !! Voor mij blijft het dus een terugkerend recept.

 

Ze zijn ongeveer een week houdbaar,

Lekker met ei erop, vis, kaas, tomaat, veggie spreads etc.

Smakelijk !!

 

liefs Monique : )